fotografie

Fotografie

Urban Jungle
gaat over het ongeregelde en de rafelranden van de Westerse stad met het leven daarin. Het laat stille sporen zien en vertelt over de onaangepaste situaties waarin mensen het net even anders doen, of helemaal totaal afwezig zijn en de plek aan haar lot over hebben gelaten. Deze Abandoned places vertellen over de dynamiek van de stad. In steeds meer westere steden drukt de gentrification de laatste raw spots weg uit het hart van de stad. Broedplaatsen waar vrijheid en geldgebrek samen de gekste creativitieit opleveren worden schaarser. Stille getuigen van verlopenheid worden steeds zeldzamer.

Maar ze zijn er nog wel! Ik kan oprecht gelukkig worden van een visueel onverwachte situatie en ben er altijd naar opzoek. Een strak gekadreerd beeld van een op zich volstrekt oninteressant onderwerp krijgt daardoor ineens een eigen poezie. Visuele verwarring en door elkaar lopende werkelijkheden zorgen voor opwinding. De stad leeft en geeft de beelden die je zoekt.

Deze foto’s laten zien dat het eigenlijke van mensen zich niet laat vangen door een overgestruktureerde samenleving waarin politici, planners of wetgevers alle plooien glad proberen te strijken. Aan de randen van de burgerlijke netheid is het pas echt spannend, daar zijn eigen wetten en spelen andere processen. Het recept van de onverschilligheid is de smakelijke mix van vies en verrassend, daar kantelt de waarneming van verwachting naar verbazing en hapt de camera stukjes uit de nevenwereld om ze een eeuwig leven te geven.

A moment in lifeBehangBrooklyn BridgeBushwick PolesBushwick Stewart AveCoca CDealDomino SugarDSC2362DSC2373DSC04482DSC04622Fence MenFunny FishesGreen TruckHandHappy GirlP1030320RefridgerationRome CarTired Asphalt 1Tired Asphalt 2What's Going On Here Williamsburg
All Epson newest generation archival printed photographs come in a small 16" x 20 " edition of 10 + 2 ap and a 30" x 40" and up large edition of 5 + 2 ap
for information and puchase please contact gallery@tjalfsparnaay.nl