sluit  X

Prijs:
Verzendkosten: 15,-

Totaal:
Naam

Adres
Postcode
Woonplaats

Extra
E-mail


schilderijen

Certified Art Giclée's uitgelicht

Het Certified Art Giclée™ kwaliteit keurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde Giclée kunstdruk edities. Met het Certified Art Giclée™ komt er een onderscheid tussen originele, hoogwaardige en waardevolle museumkwaliteit Giclée's en de inktjetprints van vaak teleurstellende kwaliteit, die wel onder de naam Giclée worden aangeboden. Het Certified Art Giclée™ logo garandeert consumenten, kunstenaars, galeries en musea de allerhoogste kwaliteit en een lange levensduur van de desbetreffende Giclée's en zijn altijd voorzien van een certificaat van echtheid.

De houdbaarheid van een Certified Art Giclée™ ligt tussen de 80 en 300 jaar en zelfs langer*. Uiteraard is dit afhankelijk van keuze materiaal en hoe het kunstwerk tentoon wordt gesteld.

De Certified Art Giclée is altijd vervaardigd met watervaste archival pigment inkten en op zuurvrije materialen. Deze materialen zijn voorzien van een onzichtbare coating die zorgt voor een chemische reactie tussen inkt en materiaal. De minimale resolutie is 1440 dpi waardoor de afdrukken rasterloos zijn en een ongekende detaillering hebben.

De Certified Art Giclée is altijd voorzien van een zichtbaar nummer en signatuur aangebracht door de kunstenaar. De handtekening wordt dus niet meegeprint. Ook het bijgeleverde certificaat is voorzien van een nummer en signatuur en tevens mede gesigneerd door de masterprinter. Op dit certificaat staat tevens de editie oplage inclusief de EA's vermeld.

Testomstandigheden en resultaten volgens het Wilhelm Imaging Research Institute : 25 graden celsius, een luchtvochtigheid van 60% en een lichthoeveelheid van 450 lux, bij een blootstelling van 12 uur per dag. Deze omstandigheden zijn vergelijkbaar met verlichting in kantoren, woonkamers, galeries en musea.


Certificaten met het Certified Art Giclée™ keurmerk en het GPE logo

De Certified Art Giclée™ is altijd voorzien van een certificaat van echtheid
Op dit certificaat staan alle belangrijke gegevens vermeld. Er staat een voorbeeldafbeelding van het kunstwerk op en ook zijn de naam van kunstenaar, titel, website, oplage, aantal EA's*, en masterprinter op deze certificaten vermeld. De certificaten zijn voorzien van een preeg met keurmerk, nummering en signatuur van kunstenaar en masterprinter. Dit certificaat is tevens de garantie op lange houdbaarheid.


Een Certified Art Giclée kunstdrukken met certificaat niet onderscheiden zich van alle andere Giclée drukken in de markt op kwaliteit en kleur. Ze geven tevens de consument een betrouwbaar gevoel van een waardevolle aankoop.