schilderijen

Artdealers

Atelier Hilversum


Wanneer een schilderij vanuit het atelier in Hilversum te koop is kan het op afspraak bezichtigd worden als u serieus overweegt werk aan te schaffen. Een opdracht is ook mogelijk, mail voor informatie.

De prijzen van originele werken zijn afhankelijk van het formaat en lopen van €60.000- tot meer dan €150.000,-

gallery@tjalfsparnaay.nl

 

 Louis K. Meisel Gallery, New York


Louis Meisel is de Founding Father van de movement met de naam Photorealism. Later kwamen namen als Hyperrealisme, Superrealisme en Megarealisme in zwang maar ze zijn allemaal terug te leiden naar die ene artdealer uit New York die met oorspronkelijk 8 schilders in de jaren 60/70  een eigentijds antwoord gaf op het toen heersende abstrakt expresionisme.

Al snel ontwikkelde deze kunststroming zich sterk mede door vroege museale presentaties in de USA en Europa en de publicatie van een inmens, 4 kilo wegend standaardwerk getiteld Photorealism. Sparnaay: 'Zo kwam ik ook in aanraking met het werk van o.a. Chuck Close, Richard Estes, Ralph Goings, Don Eddy, Charles Bell, Tom Blackwell. Mijn schildersogen gingen open en wat me het meest trof was dat er dus blijkbaar nog steeds erg goed contemporain realistisch geschilderd werd. Daar hadden we blijkbaar de Amerikanen voor nodig die met een open oog naar de wereld om zich heen keken en dat met incredible skills aan de objectiviteit van de camera toevoegden." 

De oorspronkelijke gallery space in Prince Street, SoHo, New York is nog steeds de lokatie vanwaar het allemaal gebeurt.

Louis Meisel bezit tevens de grootste collectie Photorealism schilderijen ter wereld  De afgelopen 5 jaar reisde een prachtige Hyperrealism/Photorealism overzichtstentoonstelling langs vele Amerikaanse en Europese steden waaronder de Kunsthal in Rotterdam waarvan ook Sparnaay’s werk deel van uitmaakte.

Sinds 2002 is Sparnaay vertegenwoordigd in New York. Eerst bij het legendary OK Harris Works of Art en na sluiting hiervan vanaf 2013 bij Bernarducci Meisel Gallery op 57th street. Nu is hij weer 2018 terug in SoHo, bij icon Lou Meisel.

meiselgallery.com