schilderijen

Artdealers

Bernarducci Gallery Chelsea, New York


Bernarducci Gallery Chelsea, New York

Frank Bernarducci opende in 2017 Bernarducci Gallery Chelsea om zich helemaal toe te leggen op wat hij noemt het Precisionist Realism

Frank Bernarducci was samen met Louis K. Meisel co-director van 's werelds belangrijkste Photorealism/Hyperrealism gallery die was gevestigd op 57th street / 5th Avenue. Zij werkten aan de instandhouding en uitbreiding van de erfenis die de eerste decennia van het Photorealism ons bracht. Louis K.Meisel is de nestor van het Photorealism zoals dat in de jaren zeventig in Amerika onstond. Hij nam het initiatief voor die stroming, maakte haar groot en museaal.

Chuck Close, Richard Estes, Ralph Goings, Mel Ramos, Charles Bell, Don Eddy, ze begonnen allemaal onder Meisel's vleugels aan hun imposante internationale carriere. Als onderdeel van PopArt toonde deze beweging een nieuwe eigen Amerikaanse beeldtaal met typische amerikaanse onderwerpen als motoren, winkelruiten, New Yorkse stadsgezichten, Flipperkasten, diners, stillevens met ketchupflessen, blow-up portretten etc. Bekend is het vuistdikke drie kilo zware boek Photorealism uit die jaren waarin voor het eerst een achttal schilders werd gepresenteerd. Dit standaardwerk uit 1976 dat inmiddels al weer drie vervolgdelen heeft gekregen inspireert tot op heden vele generaties schilders was ook Tjalf's bron toen hij in de jaren tachtig experimenteerde met deze stijl en voedde ook de wereldwijde Hyperrealisme stroming van nu.

bernarduccigallery.com


 

 Mark Peet Visser, 's Hertogenbosch


In 's Hertogenbosch staat deze internationaal opererende galerie voor hedendaagse figuratieve kunst die zowel jonge als (internationaal) gerenommeerde kunstenaars als Marc Lagrange, Christiaan Lieverse, Willem van Veldhuizen, Kobe en Javier Marin vertegenwoordigt in schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie.

markpeetvisser.com